Glödhoppor ( Hälsingebröd )

 
Idag blev det lite Glödhopps bakning,enkelt o gott.
 

Ingredienser

5 dl filmjölk
ca 12 dl rågsikt   { jag hade grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 dl sirap   { struntade jag i
2 tsk bikarbonat eller 3 1 /2 tsk bakpulver
Vetemjöl till utbakningen { jag hade rågmjöl
 

Gör så här

Blanda alla ingredienserna i en bunke. Ta upp och knåda på mjölat bakbord.
Kavla ut degen tunt (ca 5 mm) och ta om ni vill ut kakor med ett mått. Nagga och grädda några åt gången i en torr, inte för varm stekpanna ett par minuter på varje sida.
Servera glödhopporna varma med smör och ost. Går även bra att frysa in, men värm gärna lite grann innan ni äter dem då de passar bäst att ätas varma!

Du kan också spara deg till nästa dag o grädda då!
 
 
 
 
// Kerstin
 

therealhousewifeofmountainbay.blogg.se

Välkommen till min blogg! Kommer att skriva/berätta om trädgård, katterna, m.m //Kerstin

RSS 2.0