♥ Dagens Gudinna ♥ DEMETER♥Gudinnans Kraft ♥ Söndagen den 19 Februari ♥

 

Demeter– Grekisk gudinna

Grundegenskaper; Näring, omtanke,förståelse,tillväxt

Demeters välsignelse; Må du betrakta dig själv och din omgivning utifrån en högre förståelse och ett mer närande perspektiv.

Ibland är vi väldigt hårda mot oss själva och vår omgivning. Vi har en tendens att kräva mer än vi tenderar att förstå och acceptera. Men för att verklig utveckling ska vara en del av vårt liv behöver vi låta de hårda omdömena vila. Vi behöver tillåta de mjukare och förlåtande delarna att komma fram och därmed befria oss själva och andra från en onödig börda. Vår kritiska attityd går igen i nästan allt. Oavsett vad vi är sysselsatta med har vi en benägenhet att inte vara tillräckligt nöjda och tillfredsställda. Dessutom är det en del av det mänskliga tillståndet att saker och ting ibland inte blir som vi skulle önska, trots våra intentioner. Effektivitetskraven blir bara högre och högre och vi får allt mer sällan uppleva att vi är belåtna med oss själva och andra.

Vi kan be Demeter hjälpa oss att betrakta oss själva och vår omgivning utifrån en högre förståelse och ett mer närande perspektiv. Vi är alla barn i början och likadant är det när det gäller vår andliga resa. Vi kan be Demeter påminna oss om att vi faktiskt bara har börjat vår resa och att vi därför behöver behandlas med samma respekt och tålamod som vi skulle ge ett litet barn. Vi kan be Demeter hjälpa oss att skapa den närande miljö som skapar de bästa förutsättningarna för ett tryggt växande. Oavsett om det gäller en ny tanke, en ny relation eller en ny dag kan vi be Demeter om hjälp att se oss själva och andra utifrån ett perspektiv som ger en verklig grund för fortsatt framgång och utveckling.

Ljus och Kärlek till er alla !
// Kerstin

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

therealhousewifeofmountainbay.blogg.se

Välkommen till min blogg! Kommer att skriva/berätta om trädgård, katterna, m.m //Kerstin

RSS 2.0